Сьогодні у Санкт-Петербурзі відбувалась демонстрація за участю трьох активісток. Дар'я Апахончич, Катрин Ненашева та Анна Боклер зібрались на Невському проспекті для того щоб сказати "ні" військовим діям РФ, повідомляє ВВС.

Дівчата набрали воду з ріки Мойки та почали прати військову форму просто на вулиці міста від штучної крові. Таким жестом вони намагались показати скільки крові пролили росіяни, українці та інші народи від військових конфліктів.

Після перфомансу вони повісили випраний одяг на огорожі будівлі, за що їх одразу ж заарештувала поліція. Художницям оформили адміністративне правопорушення за те, що вони брудним одягом псували історичну пам'ятку міста.

Наразі учасниці акції перебувають на свободі.

Читайте також: День народної єдності Росії називали святом на крові (фото)

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Це вже не перший арешт відомих росіянок. Влітку Ненашева поголилася під нуль у центрі Москви. Таким чином вона висловлювали солідарність ув'язненим жінкам Росії та сама опинилась за гратами.