Середня тривалість життя у більшості розвинених країн світу складає 80,5 років. Такі данні надала Організація економічного розвитку і співпраці,повідомляє ВВС.

Організація,членами якої є 34 держави, запевняє, що успішні країни подовжили життя своїх громадян на десять років у період з 70-х років. Тоді люди жили у середньому 70 років, а зараз - більше 80.

Найбільший ріст відбувся у Туреччині а Індії - майже на третину. Турки у 70-х жили у середньому 55 років, а зараз 76,6. Мешканці Індії все одно живуть дуже мало - 66 років, а 55 років тому - вони жили лише 66 років.

Дуже низький показник росту у Росії. У 70-х середня тривалість життя мешканця цієї держави складала 68 років,а зараз 71 рік. РФ випереджає за цим показником лише ПАР та Індію.

Найбільш живучими виявились японці. Вони у середньому проживають 83 роки. Далі у рейтингу йдуть Іспанія та Швейцарія.

Популярні новини зараз
НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Читайте також: Російський блогер назвав Путіна мавпою

Дослідники з організації також зазначили, що у 1800 році середня людина у всіх державах проживала трохи більше 30 років.