Німецький парламент ухвалив проект, який дозволяє евтаназію для пацієнтів у окремих випадках. Під час голосування 360 депутатів проголосували "за", а 233 не підтримали цю ідею.

Про це повідомляє "Кореспондент".

Напередодні Ангела Меркель вже висловлювала свою підтримку такому закону. Відтепер він набув юридичної чинності.

Нововведення у медицині дозволятимуть невиліковним людям добровільно померти. Таке ж рішення можуть прийняти і родичі хворої особи.

Однак законодавство забороняє використовувати цей дозвіл з метою заробітку коштів. За комерційну евтаназію можна отримати до трьох років за ґратами.

Популярні новини зараз
Червень - останній термін: хто з пенсіонерів має встигнути оформити 3250 грн "бонусів" Травневі платіжки за світло будуть із "сюрпризом": кому доведеться заплатити більше Небінарна особа у Києві "накачує" маленьких дівчаток наркотиками і ґвалтує їх: "Ї****сь до мене і після мене" Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування
Показати ще

З цього приводу вже висловилась Бригитте Циприс, яка раніше очолювала Міністерство юстиції. Вона вважає, що закон має юридичні недоліки і невдовзі його будуть оскаржувати у Конституційному суді Німеччини.

Читайте також: Батькам п'ятирічної дівчинки в США дали право на евтаназію

Нагадаємо, раніше американський штат Каліфорнія також дозволив своїм мешканцям робити евтаназію у разі смертельності хвороби. У США цю процедуру можна зробити лише після судового дозволу.