Помічник державного секретаря США Енн Річард вважає, що країни БРІКС та заможні країни Перської Затоки, зокрема, Саудівська Аравія і Катар, повинні збільшити розмір допомоги для біженців із Сирії.

Про це вона повідомила в ефірі телерадіокомпанії C-SPAN.

"Мені б хотілося бачити більше допомоги від країн Перської затоки, розташованих на Близькому Сході, які є відносно багатими державами в порівнянні з Йорданією і Ліваном", - розповіла помічник держсекретаря.

Вона додала, що більше допомоги хотілося бачити від Бразилії, Росії, Індії, Китаю і в меншій мірі від ПАР. Це країни з великим достатком, і вони повинні піклуватися про благополуччя в регіоні. Токож мали б бути більш активними в гуманітарній сфері.

Читайте також: Фінляндія очікує напливу біженців, які їдуть через Росію

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше, американський президент Барак Обама заявив, що США наступного року приймуть додатково до наявних квот на надання статусу біженця 10 тисяч сирійських біженців.

Нагадаємо, уряд Німеччини планує надавати біженцям із Сирії лише субсидіарну допомогу. Це, в свою чергу, обмежить термін їх перебування на території країні. Також вони не матимуть змоги перевозити до Німеччини свої родини.