На залізничному вокзалі Вашингтона The Union Station розмістили виставку. Вона присвячена пам'яті жертвам Голодомору в Україні.

Про це повідомляє медіапортал української діаспори VIDIA.

Виставка стала частиною заходів, які планується сьогодні провести. Головним стане офіційне відкриття меморіалу жертвам Голодомору в Україні 1932-33 років. На експозиції розмістили фотографії та інформацію, що стосується Голодомору в Україні. Також на стендах розповідається про причини і його наслідки.

Зазначається, що побачити експозицію зможуть сотні тисяч людей. Тому що кожного дня на Union Station буває близько 32 тисячі пасажирів.

Читайте також: Канадці зняли фільм про Голодомор та сталінські репресії в Україні

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Посол України у США Валерій Чалий розповів, що проходять останні приготування до відкриття. Воно заплановане на 21.00 за київським часом. Монумент жертвам Голодомору в Україні розмістять на Columbus Plaza, неподалік від Конгресу.

Меморіал жертвам Голодомору 1932-33 років завершили у серпні цього року. Автором монументу стала архітектор Лариса Курилас, американка українського походження.

Офіційне відкриття пам'ятнику запланували напередодні щорічних заходів, що присвячені жертвам трагічних подій. Вони проходять в передостанню суботу листопада. Тоді Україна та світ вшановують пам'ять жертв Голодоморів, у результаті яких померли мільйони людей.