На прилавках російських магазинів незабаром з'явиться сирна продукція індійського виробництва. Індія планує до кінця листопада підписати документ, що дозволяє двом підприємствам почати експорт твердих сирів до Росії. Про це повідомляє Россільгоспнагляд.

За підсумками переговорів відомства з Радою з розвитку експорту сільськогосподарської продукції Індії (APEDA) було прийнято рішення допустити молочну продукцію індійських виробників, в тому числі і тверді сорти сиру.

Крім того, російська сторона веде переговори з індійськими постачальниками м'яса, але після доповіді Європейського директорату з контролю ящура (EuFMD) про спалах ящура в деяких регіонах Індії потрібні дані вжитих заходів по ліквідації захворювання.

Читайте також: Контрабандисти везли до Росії майже 18 тонн сиру (відео)

Також, в Россільгоспнагляді вважають, що система лабораторного контролю в Індії є недостатньою. Однак індійська сторона заявила про готовність надати всі необхідні документи і провести необхідні аналізи.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Нагадаємо, у жовтні Россільгоспнагляд анонсував появу на полицях російських магазинів іранського сиру.