Журналісти Associated Press провели розслідування робочого процесу аеропорту в єгипетському Шарм-ель-Шейху. Вони дізналися, що працівники регулярно порушують норми безпеки.

Майже усі співробітники служби безпеки аеропорту запевняють про халатність під час перевірки багажу. У багатьох випадках сканери для перевірки сумок просто не працювали.

"Я бачив, як керівництво вимикало сканери для економії електроенергії. Колись було таке, що прилад зламався через людську недбалість, а нам говорили, що це технічна поломка", - розповів один із працівників.

Також члени команди аеропорту зазначають, що інформували керівників про негаразди із технікою, але ніякої реакції від них не було.

Ще однією проблемою є і той факт, що аеропорт нормально працює лише під час перевірок.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

"Усе добре працює, коли приїжджає хтось важливий. Решту часу усі лише створюють ілюзію роботи. Було б добре, якщо перевірка приходила б кожен день", - коментарі ще одного працівника.

Члени служби безпеки зазначають, що не рідкістю є випадки хабарництва у терміналі.

"Я не можу перелічити, скільки разів через мене проходила сумка, повністю забита наркотиками. Перед цим пасажир вже домовився із верхівкою за 10 тисяч євро", - зазначив співробітник.

Читайте також: Росія відправляє за туристами в Єгипет 44 літаки

Нагадаємо, авіакатастрофа за участю російського А-321 трапилась 31 жовтня при польоті із Шарм-ель-Шейху. Усі члени екіпажу та пасажири загинули.

Наразі деякі країни, наприклад Франція, Нідерланди та Велика Британія, скасували рейси до курортного міста Єгипту. Світові політики допускають версію теракту.