Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон готовий підтримати вихід країни зі складу Європейського союзу, якщо Брюссель відмовиться виконати запитувані умови членства. Про це йдеться в листі британського прем'єра, який він збирається направити голові Європейської ради Дональду Туску 10 листопада, повідомляє The Guardian.

Зокрема з листа випливає, що Кемерон наполягає на перегляді основоположного договору про членство в ЄС.

"Якщо ми не зможемо досягти такої угоди і якщо побоювання Великобританії будуть проігноровані, чого я сподіваюся не відбудеться, то нам доведеться знову замислитися над тим, чи є ЄС правильним вибором. Як я вже казав раніше: я нічого не виключаю", - цитує прем'єра видання.

При цьому Кемерон зазначає, що "Велика Британія зможе добитися укладення угоди, яка буде служити на користь їй і європейським партнерам"і що він буде виступати за збереження країни у складі реформованого ЄС.

Читайте також: Німецька розвідка шпигувала за країнами-союзниками

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також у листі Кемерон збирається представити список основних реформ, які, як він вважає, необхідні Британії. Серед них - введення чотирирічної заборони для мігрантів на отримання соцзабезпечення, захист для країн, що не входять в зону євро, згортання політики "більш тісного союзу" і розширення повноважень національного парламенту.

Раніше повідомлялося, що Лондон оголосить про свої умови, на яких залишиться у складі ЄС, в листопаді.