ФРН не буде застосовувати збройні сили країни для охорони власних кордонів від емігрантів. Про це заявила голова Міністерства оборони країни Урсула фон дер Ляєн, повідомляє DPA.

Річ у тім, що конституція країни дозволяє поставити на охорону кордонів лише поліцію, але не армію. Збройні сили можуть лише надавати логістичну та адміністративну допомогу.

"Це входить у завдання поліції, а не бундесверу", - розповіла чиновниця.

Таким чином, вона скасувала ініціативу німецького депутата Хеннінга Отте, який заявляв про необхідність залучити безпілотники на австрійському кордоні, звідки йде найбільший потік емігрантів.

Також сьогодні голова Європейської Ради Дональд Туск закликав Німеччину до більш потужного захисту зовнішніх кордонів ЄС. Він подякував країну за найбільший прийом біженців серед усіх європейських країн, але наголосив на необхідності захищати інші країни.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Затримали 40 осіб на антиміграційному мітингу у столиці Германії

Нагадаємо, Німеччина у цьому році прийняла близько 700 тисяч біженців з Близького Сходу. До кінця року мають приїхати ще кілька десятків тисяч, що викликає обурення серед місцевих політиків.