Російська Федерація брязкає ядерною зброєю і намагається порушити існуючий у світі баланс сил.

Таку заяву зробив міністр оборони США Ештон Картер, передає ZN.UA.

"Брязкання Росією ядерною зброєю найбільше хвилює і викликає питання в сфері дотримання російськими лідерами зобов'язань відносно стратегічної стабільності, поваги ними норм незастосування ядерної зброї", - сказав глава Пентагону.

Картер зазначив, що Росія порушила суверенітет України і Грузії, залякує країни Балтії, а її участь в сирійському конфлікті тільки "підливає масла у вогонь".

Читайте також: До катастрофи російського літака в Єгипті причетний лідер ІДІЛ на Синаї - ЗМІ

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

"Ми не прагнемо до "холодної війни", не кажучи вже про "гарячу", з Росією. Ми не хочемо, щоб Росія була нашим ворогом. Але не треба робити помилок: США будуть захищати свої інтереси, інтереси своїх союзників, принциповий міжнародний порядок", - заявив американський міністр.

За його словами, "ні Росія, ні Китай не можуть змінити цей порядок, однак у різних областях кидають йому виклик".

Глава Пентагону додав, що США будуть продовжувати інвестувати "в технології, які відповідають протистоянню російським провокаціям, зокрема, в нові безпілотні системи, нові дальні бомбардувальники, інноваційні технології".