В естонських магазинах у продаж надійшли глобуси для дітей, на які не нанесли територію Росії.

Про це повідомляє місцеве видання Postimees.

"На іграшці для естонських малюків Росії й сліду нема. Величезна за площею територія, на якій в оригінальній версії глобуса розкинулася земля руська, немає ані позначки, ані будь-якої пам'ятки", - передають ЗМІ слова очевидця, який звернувся до видання.

При цьому чоловік зазначив, що в силу того, що глобус лише іграшка і не претендує на географічну точність, всіх країн світу на ньому, звичайно, може і не бути, але як можна було проігнорувати найбільшу за площею країну світу, він не розуміє.

Після звернення здивованого місцевого жителя у виданні провели своє розслідування і з'ясували, що існує друга версія дитячого естонського глобуса - тільки російською мовою.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Читайте також: Російські пропагандисти "віддали" Крим Україні

"Варіанти іграшки російською та естонською мовами дійсно відрізняються. Природно, на російській відзначили Москву і Кремль, на естонській - Таллінн і Ратушну площу. Зате замість деяких європейських народів в російській версії ростуть ліси або зовсім нічого немає, втім, як і в естонській немає згадки про Росію ", - пишуть у ЗМІ.

Крім цього, на естонську версію іграшки нанесли частини світу - Європу й Азію, а на російській Євразію позначили як один континент.