Після подачі позову від прем'єра Іспанії Маріано Рахоя щодо незаконності незалежності Каталонії Конституційний суд Мадриду призупинив дії сепаратистів. Про це повідомляє DW.

Таким чином усі дії каталонського парламенту по відокремленню регіону від центральної влади є незаконними щодо іспанського законодавства. Однак представники автономії заявили про свої наміри і надалі відстоювати ідею незалежності.

9 листопада політики Каталонії ухвалили резолюцію щодо незалежності від Іспанії. Місцева влада має намір досягнути мети до 2017 року.

Нагадаємо, нещодавно у Каталонії пройшов нелегітимний референдум, на якому 80% мешканців проголосували за незалежність країни. Але урядовці шукають законні шляхи відокремити землю від Іспанії.

Читайте також: Польські націоналісти виступили проти мігрантів (відео)

Популярні новини зараз
Українцям виписують сотні тисяч штрафу за газову плиту: причини покарань, і як цього уникнути Головне за 2 червня: Потап знову зганьбився. повістку вручать на дивані, а світла не буде по 20 годин Повістку вручать прямо на дивані: ТЦК отримали право заходити у помешкання українців Пенсіонерам уріжуть виплати, порівнюючи їх із європейськими людьми похилого віку
Показати ще

Наразі 16% громадян Іспанії мешкають саме на каталонській землі. Якщо все ж ці землі стануть незалежними, це буде безпрецедентним випадком у новій історії ЄС, який вдарить по іспанській економіці. Каталонія є важливим економічним елементом для Мадрида.