Іракські збройні формування курдів знову бомбардуватимуть позиції бойовиків ІДІЛ в Іраку. Вони мають намір відновити контроль над містом Сінджар, повідомляє BBC.

Курди розпочали свою атаку сьогодні о сьомій ранку. До операції залучили 7,5 тисяч солдат, яких підтримує військова коаліція на чолі із США.

Місто Сінджар перебуває під контролем "Ісламської держави" вже більше року. Після захоплення міста ісламістами, більшість курдів була вимушена тікати. Ті, хто все ж не встиг залишити домівки, загинули від рук терористів.

Цей населений пункт є важливим стратегічним об'єктом для радикальних прихильників ісламу. Його захист є пріоритетом для бойовиків разом із містами Ракка у Сирії та Мосул на півночі Іраку.

Читайте також: Американці пропонують $6 млн за ватажка сомалійських терористів

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Зазначимо, курди ведуть подвійну гру у військових діях на сході. Вони чинять опір "Ісламській державі", а також вимагають незалежності на турецькій території. Тамтешня влада неодноразово просила США не підтримувати курдські бойові угрупування.