Влада США повідомила, що дасть винагороду за інформацію про місцезнаходження терористів "Аш-Шабаб". За данні про її ватажків можна заробити кілька мільйонів доларів, повідомляє BBC.

За достовірну інформацію про лідера ісламістів Абу Убайде можна отримати 6 млн доларів. За інших його помічників американці пропонують удвічі меншу винагороду - по 3 млн доларів за кожного.

До Убайде "Аш-Шабаб" керував Ахмед Абді Годан. Його у минулому році знищив американський безпілотник. Іншого лідера Махаде Карате підозрюють в організації теракту в університеті міста Гарісса у Кенії. Там загинули 147 осіб.

Читайте також: НАТО посилить співпрацю з країнами Скандинавії

Терористи "Аш-Шабаб" є спадкоємцями "Аль-Каїді" у країнах Африканського рогу. Організація виникла у 2012 році, а зараз має у розпорядженні 14 тисяч бойовиків. Своїми діями ісламісти намагаються захопити Сомалі та встановити там закони шаріату.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще