Німецька влада має намір збільшити кількість своїх солдат у Афганістані, а також розширити їхні повноваження. Склад бойового контингенту ФРГ на сході може сягнути тисячі осіб, повідомляє DW.

Зараз Німеччина має у Афганістані 850 бійців регулярної армії. Через небезпечну ситуацію на Близькому Сході політики збираються збільшити армію до 980 осіб. Про це розповів військовий експерт із Соціал-демократичної партії країни Райнер Арнольд.

"Завдання нашої армії не змінюється, але Бундесвер має бути у відповідному стані для його виконання", - заявив Арнольд.

Також він повідомив, що мандат солдат може бути розширеним. У майбутньому вони зможуть надавати консультації військовим із Кабулу. Наразі цей проект перебуває на розгляді у парламенті.

Після закінчення військової місії НАТО у Афганістані 2014 року ситуація із безпекою у країні сильно погіршилась. Через це до Німеччині прямують переселенці з Близького Сходу.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Читайте також: Італійська поліція затримала 17 терористів

Нагадаємо, лише цього року до ФРН прибули 700 тисяч переселенців. Дехто з представників влади країни вважають такі цифри катастрофічними.