У четвер, 12 листопада, на першому засіданні нового уряду Польщі маршалком (спікером) Сейму (нижньої палати парламенту) обрали Марека Кухцінського. Про це повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця у Twitter.

Марек Кухцінський - представник партії Ярослава Качиньського "Закон і справедливість", що перемогла на парламентських виборах у Польщі. За його кандидатуру проголосували 409 з 460 депутатів.

Нагадаємо, за підсумками виборів, що відбулися 25 жовтня, у польський Сейм пройшли п'ять партій. Перемогу здобула партія "Право і справедливість" Качинського з результатом 37,58% голосів виборців. "Громадянська платформа" Еви Копач посіла друге місце з результатом 24,09% голосів. Рух рок-музиканта Павла Кукіза "Кукіз'15" отримав 8,81% підтримки виборців. У Сейм також увійдуть партія "Сучасна" із 7,60% голосів і Польська народна партія з результатом 5,13% голосів виборців.

Читайте також: Дещиця привітав Польщу з Днем незалежності піснею (відео)

Під час першого засідання Сейму восьмого скликання, коаліційний уряд Громадянської платформи та Польської селянської партії під керівництвом Еви Копач подав у відставку.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще