Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама підписав указ про скасування економічних санкцій проти Ліберії. Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

В листі до Конгресу США президент відзначив прогрес Ліберії в будівництві демократії та розвитку адміністративних інститутів після завершення громадянської війни в 2003 році. Прикладом успіху Обама назвав проведення президентських виборів в 2005 і 2011 роках відповідно до міжнародних стандартів, а також 50-річний тюремний термін Чарльзу Тейлору, диктатору Ліберії у 1997-2003 роках .

Обама також нагадав, що указ Джорджа Буша-молодшого про введення санкцій у 2004 році "дозволив забезпечити збереження ресурсів і майна Ліберії, позбавити соратників Тейлора фінансування і зброї для конфліктів у Західній Африці, згідно з американською зовнішньою політикою".

Нагадаємо, в червні 2003 рік Спеціальний Суд ООН щодо конфлікту в Сьєрра-Леоне видав ордер на арешт президента Ліберії Чарльза Тейлора за підозрою в причетності до військових злочинів під час громадянської війни в Сьєрра-Леоне та Ліберії.

Читайте також: Обама продовжив санкції проти Ірану

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Через два місяці Тейлор втік з Ліберії у Нігерію, яка видала його трибуналу в 2006 році. В квітні 2012 року він був засуджений до 50 років в'язниці за співучасть у злочинах проти людства. Тейлор є прототипом африканського диктатора з фільму "Збройовий барон" Ендрю Ніккола.