Курдські збройні формування увійшли до міста Синджар на півночі Іраку, яке контролювали бойовики угруповання "Ісламська держава".

Це сталось на наступний день після початку наступу, яким курдські сили хотіли повернути контроль над містом, повідомляє ВВС.

Коаліція проти "ІДІЛ", яку очолюють США, підтримувала курдський наступ авіаударами.

Синджар перейшов під контроль джихадистів у серпні 2014 року, після чого звідти втекли кілька десятків тисяч курдів-єзидів.

Читайте також: Курди атакують ІДІЛ на півночі Іраку

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Місто було одним з ключових стратегічних пунктів для бойовиків "Ісламської держави", як Мосул на півночі Іраку та Ракка на півночі Сирії.

Курдські загони вже неодноразово робили спроби штурму міста і гори Синджар, проте повністю витіснити звідти бойовиків їм поки не вдалося.