Австрія вирішила посилити патрулювання кордону зі Словенією через безперервний потік біженців.

Крім цього, протягом найближчих місяців австрійці збираються побудувати паркан протяжністю майже 4 кілометри на прикордонному переході Шпільфельд, передає Deutsche Welle.

За словами міністра відомства федерального канцлера Австрії Йозефа Остермайера, таких заходів вживають для більш ефективної організації в'їзду біженців на територію країни. Мова про закриття кордону не йде, говорить чиновник.

Читайте також: Армія Німеччини не буде протидіяти біженцям

Разом з тим, як заявила міністр внутрішніх справ Австрії Йоханна Мікль-Ляйтнер, протяжність огорожі можуть збільшити до 25 кілометрів. Це буде залежати від ефективності заходів, яких словенська влада вживатиме для посилення контролю над кордоном.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше Любляна заявляла про намір більш ретельно контролювати прикордонні території поруч зі Шпільфельдом. Відзначимо, що через цей пункт в Австрію щодня в'їжджають близько 6-8 тисяч біженців.