Майбутній голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський має намір назначити в Україні нового посла. Чинний виконавець своїх обов'язків Марцин Войцеховський не має відповідного досвіду.

Про це повідомляє Радіо Польща.

Войцеховський, який раніше працював прес-секретарем МЗС Польщі, не має достатніх навичок для своє роботи. А, за словами Ващиковського, Україна є дуже важливою у політиці Польщі.

"Українська сторона поставилася до нас дуже серйозно, надіславши до Польщі колишнього міністра закордонних справ Андрія Дещицю, тому і ми повинні мати в Києві представника такого ж класу і з таким же досвідом", - заявив Ващиковський.

На думку майбутнього керівника польської дипломатії, робота журналістом у виданні Gazeta Wyborcza не відповідає вимогам посла країни.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Ващиковський нещодавно звинуватив Москву у зберіганні уламків польського президентського літака, який впав під Смоленськом та назвав країну "ворожою".

Читайте також: Абромавичус подарував єврокомісару пінгвіна у вишиванці

Марцин Войцеховський отримав свою посаду в Україні від колишнього міністра закордонних справ Польщі Гжегожа Схетини.