Усю відповідальність за теракти в Парижі, які сталися цієї ночі, взяла на себе терористична організація "Ісламська держава".

Про це повідомляє італійський телеканал Sky Tg24.

В ефірі телеканалу процитували заяву "ІД", в якій зазначалося: "Це - помста за Сирію. Це - 11 вересня для Франції", проводячи аналогію з терактом 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку.

Однак, офіційних даних про те, хто організував серію терактів в Парижі, поки не надходило.

Американська розвідка, виходячи зі складності терактів, схиляється до причетності "Аль-Каїди", а не "Ісламської держави".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомлялося раніше, вчора вночі в Парижі прогриміли декілька вибухів, жертвами яких стали близько 150 осіб. Ще близько сотні поранені.

Читайте також: Французькі поліцейські ліквідували вісім терористів в Парижі

Перші вибухи пролунали на стадіоні під час футбольного матчу між збірними Франції та Німеччини. Потім з'явилося повідомлення про стрілянину з автоматичної зброї в ресторані Cambodge в 11-ому окрузі і захоплення заручників у концертному залі Bataclan.