Стамбульська влада повідомила про арешт Айне Леслі Девіса, який цілком ймовірно був соратником Джихадиста Джона. Наразі правоохоронці намагаються точно встановити його особистість, повідомляє BBC.

Відомо, що Девіс, як і Джон, є мешканцями Лондона. У 2013 році його засудили за участь у бойових діях на Близькому Сході.

До недавніх подій Девіс був найближчим побратимом головного ката "Ісламської держави", відомого за псевдонімом Джихадист Джон.

Американська влада повідомляє про загибель вбивці ІДІЛ під час авіаудару по позиціям терористів. Але британські представники на 100% не впевнені, що Джон знаходиться у світі мертвих.

Джихадист Джон має цивільне ім'я Мухаммед Емвазі. Він є громадянином Великої Британії та уродженцем Кувейту. Під час перебування в ІДІЛ стратив щонайменше 28 осіб. Своїм жертвам він відрізав голови ножем.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Читайте також: Теракти в Парижі: понад 153 людини загинуло та сотні поранені

Під час свого мирного життя Емвазі, який, до речі, із забезпеченої родини, закінчив університет Вестмінстера за спеціальністю програміст, полюбляв стильно одягатися та мав дуже хороші манери.