У столиці Південної Кореї Сеулі багатотисячні мітинги проти влади та нових законів. Мешканці міста вийшли висловити своє обурення новими трудовими законами, повідомляє BBC.

Акцію організували трудові профспілки та правозахисні групи. Демонстранти незадоволені реформами, які дозволять компаніям звільняти своїх працівників з спрощеною процедурою.

Також біля будівлі мерії учасники акцій вимагають не допустити потрапляння до шкіл єдиних підручників з історії. Текст у них не передає усю жорстокість диктаторського режиму у Кореї.

Спочатку демонстрація мала досить мирний характер, але потім почалися бійки із поліцією. Правоохоронці застосували водомети для заспокоєння відчайдух.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, у мітингу беруть участь 50 тисяч громадян країни. За безпекою слідкують 20 тисяч бійців спецпідрозділу.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Мітингувальники вимагають виконання усіх вимог та мають намір не відступати.

Читайте також: Японія, Китай та Південна Корея відновили повну співпрацю

Нещодавно у Південній Кореї була загроза виникнення зовнішнього конфлікту. На кордоні із КНДР сталися обстріли позицій двох держав.