В Судані провели блискучу операцію по визволенню українського пілота. Він місяць провів у полоні терористів. А визволити чоловіка вдалося без сплати викупу, який вимагали злочинці.

"Ми звільнили українського пілота, якого невідомі викрали у провінції Західний Дарфур. Комітет безпеки держави вирішив справу рішуче. Регулярні війська завдали удару по викрадачам, які втекли в невідомому напрямку, залишивши викраденого українського пілота. Його було звільнено без сплати будь-якого викупу", - каже губернатор провінції Халіл Абдалла.

Читайте також: Зараз ви заплатите за те, що робите в Сирії – погрози терористів паризьким заручникам (відео)

Місцеві ЗМІ уточнюють, що операція по звільненню пройшла минулого четверга. Серед терористів немає жодного пораненого та затриманого, бо влада країни все ж таки сплатила викуп.

"Українець працював за контрактом із Міністерством сільського господарства. Робота – в області захисту рослин. У день свого викрадення, 17 жовтня, він повернувся з сільгоспугідь, де розпилював з вертольоту пестициди. Група з дев'яти озброєних людей напала на офіс, в якому на той момент перебував пілот. Охоронця вбили, а українця та суданського перекладача взяли у заручники. За декілька годин висунули вимоги – 2 млн. суданських фунтів ( $330 тис.). Пізніше ця сума зросла до 2, 5 млн. суданських фунтів ( $406, 400). Місцеве джерело повідомило нам, що викуп було сплачено", - пише сайт Радіо Dabanga.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Уточнюється, що терористи назвали себе "революційною групою, яка не має відношення до жодного з племен". Прізвище українця не повідомляють.