Правозахисний центр "Меморіал" вважає директора московської "Бібліотеки української літератури" Наталію Шаріну, яка знаходиться під домашнім арештом, політв'язнем.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті організації.

Там зазначають, що порушення кримінальної справи стосовно Шаріної відбулося на тлі антиукраїнської кампанії, яка триває з весни 2014 року у російських ЗМІ і у висловлюваннях офіційних осіб РФ.

"Одна з частин цієї кампанії - переслідування громадян, які публічно виголошують позицію щодо подій в Україні.

Саме у світлі антиукраїнської кампанії і слід розглядати справу Шаріної ", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

"Меморіал" підкреслює, що кримінальне переслідування директора бібліотеки за те, що в бібліотечних фондах є видання, визнані екстремістськими, - нова практика репресій, що раніше не застосовувалася.

Крім того, співробітники бібліотеки стверджують, що вилучені книги не мали бібліотечної печатки, не були пронумеровані і, ймовірно, були підкинуті для отримання приводу до арешту.

Нагадаємо, 28 жовтня в Бібліотеці української літератури пройшли обшуки, а потім її директорка Шаріна була затримана.

Читайте також: Дружині начальника відділу київської податкової загрожує 12 років в'язниці (фото)

За інформацією Слідчого комітету РФ, стосовно неї було порушено кримінальну справу за статтею - розпалювання національної ненависті і ворожнечі.