Російський підводний човен "Ростов-на-Дону" наніс ударів крилатими ракетами по терористичному угрупуванню "Ісламська держава". Обстріл був направлений на сирійське місто Ракка. Там закріпились бойовики ІДІЛ.

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на джерела в міністерстві оборони Росії.

Підводний човен здійснював перехід із Північного флоту в місто Новоросійськ. Він завдав удари ракетами "Калібр" зі східної частини Середземного моря.

Зазначається, що результати обстрілу аналізують, використовуючи засобів повітряної і космічної розвідки.

Джерело розповідає, що розпорядження на бомбардування видав особисто президент Росії Володимир Путін. Співрозмовник додав, що це рішення прийняли через підтвердження інформації про зв'язок "Ісламської держави" з катастрофою російського літака А321 в Єгипті.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Пуск з "Ростова-на-Дону" став першим в історії російської армії випадком застосування крилатих ракет з підводного човна по об'єктах реального супротивника.

Читайте також: Після Парижу Захід змушений зблизитись з Москвою

Поки Росія офіційно не підтвердила атаку по позиціям ІДІЛ. Французьке видання Le Monde вже підтвердило цей факт, посилаючись на Міноборони Франції.

Раніше з'явилась інформація, з посиланням на офіційних осіб США, що Росія попередила американську сторону про нанесення удару по бойовикам крилатими ракетами.