Спікер Палати представників Конгресу США, республіканець Пол Раян закликав зупинити програму прийняття у США біженців із Сирії з міркувань безпеки після терактів у Парижі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Наша держава завжди радо вітала мігрантів, але ми не можемо дозволити терористам скористатися з нашої співчутливості", – заявив він. За словами Раяна, стосовно прийняття сирійців настав час "узяти паузу в цьому конкретному аспекті програми щодо біженців, щоб переконатися, що до лав біженців не намагатимуться проникнути терористи".

Спікер додав, що Палата представників найближчим часом збирається розглянути законодавчі зміни, що будуть стосуватися цієї програми, але не уточнив, які саме.

Серед попередніх погроз республіканців було попередження, що вони можуть спробувати відкласти законопроект про фінансування урядових витрат, якщо серед цих витрат із федеральних коштів залишиться фінансування програми прийняття сирійських біженців. Цей законопроект мусить бути ухвалений до 11 грудня, інакше США загрожуватиме зупинка діяльності урядових установ.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Читайте також: Пан Гі Мун закликав Європу не будувати стіни перед біженцями

Сполучені Штати Америки досі прийняли лише ледь більше як дві тисячі біженців із Сирії, але в адміністрації президента-демократа Барака Обами кажуть, що протягом цього фінансового року, який триватиме до 1 жовтня 2016-го, приймуть іще 10 тисяч. При цьому урядовці запевняють, що серед претендентів на статус біженця у США вихідці з Сирії проходять найсуворіші можливі перевірки, щоб гарантувати, що серед них не опиняться бойовики-ісламісти.