Україна посіла 12 місце у Глобальному рейтингу країн з тероризмом. Про це йдеться у дослідженні Інституту економіки і миру, пише Укрінформ.

Україна стала однією з шести країн, які в 2014 році вперше потрапили до рейтингу з кількістю смертей від тероризму, яка перевищила 500 осіб.

Повідомляється, що у топ-20, в якому немає жодної європейської країни, Україна знаходиться між Філіппінами і Єгиптом.

Ірак очолює список, Росія посідає в ньому 23 місце.

Дослідження показало, що у порівнянні з 2013 роком, кількість смертей в результаті актів тероризму в 2014-му зросла на 80%. Під час аналізу враховувалися дані про 144 тисячі терористичних інцидентів.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Читайте також: Тероризм забрав понад 32 тис. життів у минулому році

У доповіді зазначається, що терористична діяльність зосереджена в основному в п'яти країнах. Це - Ірак, Нігерія, Афганістан, Пакистан та Сирія. На них припадає 78% смертей в 2014 році.

На території України найбільш небезпечної вважається так звана "Донецька народна республіка". Збиття малайзійського Боїнга в липні 2014 року займає п'яте місце серед найбільш смертоносних терористичних атак у світі. Нагадаємо, тоді загинуло 298 людей.