Родичі пасажирів та екіпажу Ту-154 авіакомпанії "Сибір", збитого в жовтні 2001 року нібито українською ракетою звернулися до керівництва Росії та Генпрокуратури РФ, з проханням відновити розслідування причин катастрофи. Про це повідомляє ТАСС.

Олександр Капчиць - віце-президент фонду допомоги сім'ям загиблих пасажирів збитого рейсу мотивував рішення родичів наступним:

"Мета нашого звернення - не отримання компенсацій і не пред'явлення претензій цивільно-правового характеру. Ми вважаємо, що в небі над Чорним морем розстріляли наших близьких. Хтось повинен нести відповідальність, у тому числі, і кримінальну. Ми вважаємо за необхідне, щоб було відновлено кримінальну справу, і наша прокуратура знову повернулася до цих питань "

Також представник фонду уточнив, що сім'ї загиблих досі не впевнені в причинах аварії літака. Початкова версія катастрофи ТУ -154 - халатність українських військових. Але, можливо, це був терористичний акт. "Ми досі в цьому твердо не впевнені", - резюмував Капчиць.

Читайте також: Українські авіакомпанії продовжують літати в Шарм-ель-Шейх

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

До звернення додаються матеріали з розрахунками українських експертів, що прийшли до висновків про невинність українських військових. Фонд просить дати їм оцінку, а також взяти свідчення у тодішнього головкому ВПС Росії Анатолія Корнукова, який був присутній в той час на навчаннях українських ВПС.

Капчиць заявив, що у разі відмови від поновлення розслідування, фонд звернутися в Європейський суд з прав людини.

Нагадаємо, 4 жовтня 2001 року над Чорним морем, в районі Кримського півострова, сталася катастрофа пасажирського літака Ту-154М авіакомпанії "Сибір". На борту рейсового літака Тель-Авів - Новосибірськ під номером 1812, де перебували 51 громадянин Ізраїлю, 15 громадян РФ і 12 членів екіпажу. За первинною версією літак був збитий українською ракетою С-200, але слідчі Міждержавного авіаційного комітету не змогли підтвердити цю версію