Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер висловився за створення армії Європейського Союзу.

"Я говорив, що виступаю за європейську армію, і був розкритикований. Зараз це очевидно, і ми повинні інвестувати багато, щоб створити реальну європейську оборонну політику", - цитує його слова УНН.

Юнкер відзначив, що ЄС має приступити до реалізації цієї довгострокової мети, не дивлячись на невеликий розмір європейського бюджету.

Читайте також: Виконання Шенгенської угоди під загрозою – президент Єврокомісії

Нагадаємо, раніше на саміті G20 Юнкер заявив, що теракти в Парижі не загрожують існуванню режиму вільного перетину кордонів в рамках Шенгенської зони. Разом з тим він додав, що слабкий контроль на кордонах створює небезпеку.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

За словами Юнкера, всі заходи, яких вживають європейські країни після терактів у Парижі, відповідають умовам Шенгенської угоди.