Адміністрація американського президента Барака Обами більше не наполягатиме на обмеженнях закупівлі компаніями нафти у Ірану.

Відповідний меморандум Обама підписав сьогодні, 18 листопада, передає Укрінформ.

"Моя адміністрація не виступає за подальше скорочення закупівель іранської нафти", - сказано у поширеному Білим домом документі.

Читайте також: Видобуток газу в Україні скорочують проросійські бізнесмени - експерт

Таке рішення уряду США пояснюють збільшенням видобутку нафти у інших країнах, достатнім рівнем резервних потужностей та наявністю стратегічних резервів.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

"Існує достатня кількість нафти і нафтопродуктів у інших, крім Ірану, країн, що дозволяє значно скоротити об'єми закупівлі нафти і нафтопродуктів у Ірану іноземними фінансовими установами або через них", - наголошується в меморандумі.

У Білому домі обіцяють "продовжувати уважно відстежувати ситуацію".