На спалювання вугілля у Великобританії до 2023 року накладуть обмеження. Вже до 2025 року в країні припинять роботу всі електростанції даного типу.

Про це повідомляє ВВС.

Міністр енергетики і зміни клімату Великобританії Ембер Радд наголосила, що цей крок стане переходом на більш безпечні, доступні і екологічні джерела енергії.

Британія, за її словами, має розвинену економіку і країна не може покладалася на вугільні електростанції 50-річної давності. Вона додала, що станції забруднюють атмосферу і викидають атмосферу вуглець.

Уряд Великобританії намагається скоротити рівень шкідливих викидів та інвестує в "нову енергетичну інфраструктуру, що відповідає духу 21 століття". Це, у свою чергу, має підвищити роль альтернативних джерел енергії.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Читайте також: Атомний монстр: Чорнобильська АЕС очима фотографа (фото)

Таке нововведення дозволить виконати завдання Євросоюзу, щодо поновлюваних джерел енергетики. Директива передбачає, що 30% енергії, яку виробляє Британія, до 2020-го року повинна вироблятися за рахунок відновлюваних ресурсів.

Наразі у Великобританії працює 15 вугільних електростанцій. Вони виробляють 28% енергії, а 48% приносять газові електростанції. На долю атомних електростанцій припадає близько 16%.