Біля парламенту Косова у місті Пріштіні, 18 листопада, до вечора тривали сутички демонстрантів та поліції. Протестуючі вийшли проти арешту депутата опозиціх. Поліція використала газ та бронетехніку.

Про це повідомиляє "Радіо Свобода".

"У зіткненнях травмували не менше сімох співробітників правоохоронців та двоє громадян, пошкодили та спалили багато машин та будівель будівель", - розповіли у поліції.

Читайте також: Опозиціонери Косово застосували перцевий газ у парламенті

Згідно інформації, затримали 22 демонстранта за насильницькі дії.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Люди вийшли на вулиці за кілька годин після того, як заарештували опозиційного депутата Доніка Кадай-Буюпі. Ордер на арешт видали також стосовно трьох її колег.

Звинувачення, яке висунули - участь у протестах в парламенті, засідання якого кілька разів зірвали через використання опозицією подразнюючого газу. Міністра кропили перцевим аерозолем та кидали яйця у чиновників.

Опозиціонери домагаються не допустити розгляду угоди із Сербією, укладеної за посередництва Євросоюзу, що також надасть більше повноважень місцевим органам влади у сербських по населенню північних районах Косово. Ще один предмет протесту - є угода про демаркацію кордону з Чорногорією.