Уряд Північної Кореї запропонував своїм південним сусідам сісти за стіл переговорів. Про це повідомляє агентство Ренхап.

Офіційні представники Сеулу погодились на пропозицію від Пхеньяна. Зустріч запланували на 26 листопада.

"Південна Корея нещодавно створила враження, що зацікавлена у налагоджуванні відносин із КНДР. Насправді немає жодних дій, які б були направлені на вирішення конфлікту", - заявили представники Комітету з мирного об'єднання Кореї.

Зазначимо, що це буде перша офіційна зустріч дипломатів з двох ворогуючих країн з минулого літа. Тоді сторони знаходились за крок від військових дій, адже на кордоні солдати стріляли один в одного.

Після нещодавніх заворушень Пхеньян звинувачував Сеул у провокації. Рупори на кордоні віщали антикомуністичну пропаганду.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Читайте також: Країни Східної Європи занепокоєні зближенням між Росією та Заходом

КНДР та Південна Корея перебувають у стані війни вже більше півстоліття. Сторони лише мають договір про припинення вогню, але не про мир.