Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес сумнівається в тому, що Росія, яка чинить агресивні дії проти України, є меншим злом, ніж тероризм.

Президент Ільвас заявив про це, під час виступу на симпозіумі в Мюнхені. Повідомляє "Євпропейська правда".

"Росія порушила всі великі договори в сфері європейської безпеки, зокрема Статут ООН, Гельсінський заключний акт 1975 року, і Паризьку Хартію для нової Європи від 1990 року", -підкреслив Президент.

"Чи визнаємо ми, що конфлікт між цивілізацією і варварством є таким екзистенційним для наших громадян, що ми повинні призупинити правила, які лежали в основі європейської безпеки після Другої світової війни і прийняти агресію, окупацію та анексію, які були, як ми знаємо, безпосередніми причинами Другої Світової Війни?" - сказав він.

Читайте також:Країни Східної Європи занепокоєні зближенням між Росією та Заходом

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"Чи авторитарне правління і порушення міжнародного права є "вторинним" та меншим злом, порівняно з тероризмом?" -наголосив естонський лідер.

" – резюмуючи промову сказав пан Ільвес.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що крім Естонії, жорстку позицію щодо Росії займають більшість країн Східної Європи.