Європейський союз прийняв рішення посилити контроль на зовнішніх кордонах у зв'язку з посиленою загрозою терактів.

Про це йшлося на екстреній зустрічі міністрів внутрішніх справ та юстиції країн ЄС у п'ятницю в Брюсселі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Крім звичної митної перевірки, всіх, хто в'їжджає на територію ЄС, в тому числі й громадян з європейськими паспортами, додатково перевірить поліція.

Читайте також: ЄС надасть Україні €97 млн на підтримку децентралізації

Зокрема, правоохоронці перевірятимуть, чи не перебувають в'їжджаючі в ЄС в розшуку і чи не причетні вони до тероризму. Перевірку проводитимуть по базах даних, що дозволить виявити потенційних джихадистів з європейськими паспортами.

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Зазначимо, що за даними Європолу, близько п'яти тисяч джихадистів, які воюють в Сирії на боці ІДІЛ, прибули туди з Європи та регулярно їздять до ЄС. Таких бойовиків ловлять в Німеччині майже щотижня.