Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу повідомив, що до Міністерства закордонних справ країни викликали посла Росії Андрія Карлова. Йому висловили протест проти інтенсивних російських ударів по селах на півночі Сирії, біля кордону з Туреччиною, в яких живе турецька меншина.

МЗС Туреччини, зі свого боку, наголосило, що такі дії російської сторони – удари по цивільних селах сирійських тюркменів, як називає себе в Сирії турецька меншина, – не є боротьбою з тероризмом, пише Радіо Свобода.

Міністерство попередило, що ці удари "можуть призвести до серйозних наслідків". Анкара також вимагає від Москви негайно припинити російську операцію.

Російські військові ще не коментували ці звинувачення Туреччини в ударах по цивільних селах у Сирії.

Читайте також: ВІсім потенційних терористів ІДІЛ затримали у Стамбулі

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Раніше Міністерство оборони Росії багато разів публікувало відеозаписи своїх ударів по Сирії, з яких інтернет-активісти з'ясовували, що вони були здійснені по об'єктах іноді за десятки чи й сотні кілометрів від заявлених Москвою місць. Більшість цих ударів була здійснена в місцевостях, де немає й близько угруповання "Ісламська держава".