У грудні цього року Чорногорія може стати повноправним членом НАТО. Урядовці країни незабаром мають отримати відповідне запрошення від представників альянсу, повідомляє DW.

1 грудня міністри закордонних справ країн-членів НАТО зустрінуться для загальних переговорів, на яких мають включити колишню югославську державу до свого союзу.

Відомо, що росіяни виступають категорично проти такого рішення. Тамтешні політики вже встигли надіслати листи кільком країнам із альянсу та попередити їх, що запрошення балканської країни суттєво зіпсує відносини між РФ та НАТО.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг рішуче відповів на реакцію Росії з цього приводу. На прес-конференції у Белграді він порадив не лізти у двосторонні домовленості.

"Рішення про вступ Чорногорії до НАТО - це питання виключно наше та чорногорців. Ніхто, включаючи Росію, не може втручатися у це питання", - заява Столтенберга.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Також РФ у своїй нещодавній заяві попередила чорногорців про "небезпеку", яку несе у собі НАТО, пригадавши минулі конфлікти. Вони порівняли політику альянсу із "холодною війною".

Читайте також: Радбез ООН підтримав резолюцію про боротьбу з "Ісламською державою"

Чорногорія має стати вже третьою державою із колишньої Югославії, яка вступить до НАТО. Наразі у альянсі перебувають Хорватія та Словенія.