Напади в Парижі та нова роль Росії у боротьбі з угрупуванням "Ісламська держава" змістили зі світового порядку денного "план миру" щодо України.

Як пише "Дзеркало тижня", якщо Україна після подій у французькій столиці і згадується в іноземних ЗМІ, то "тільки в контексті питання, чи здадуть її Росії".

Видання побоюється, що такий розвиток подій є цілком ймовірним. Тішить тільки те, що актуальність мирного плану залишається незрозумілою не тільки для Києва, але й для Москви, зауважує автор.

"Поки вона, здається, тільки нащупує можливості, що відкриваються у проломах західних настроїв. Активізація дій на Донбасі – з цього ряду", - пише тижневик.

На думку газети, Росія начебто сумнівається, чи починати нову ескалацію в Україні. Після загострення подій на Донбасі протягом минулих тижнів для Москви "нічого небезпечного поки що не трапилось".

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Але наразі актуальнішим для Росії залишається більш раціональний підхід.

Читайте також: Події в Парижі – це провал західних спецслужб - військовий експерт

"Новоросія, можливо, ще стукає у серцях росіян та їхніх генералів. Але розум може твердити інше – спочатку зняття санкцій, потім "відскік" нафтових котирувань, і потім вже, як опція, подовження "гібридної" війни з Україною. Але що як емоції візьмуть верх та ціна нової війни в Україні здасться Росії достатньо низькою?" - запитує тижневик.

Відповідь "Дзеркало тижня" пропонує одну: "Якщо план загороджувальних санкцій більш не діє, Україні варто про це дізнатися якомога раніше, аби встигнути підготуватися до оборони".