Іран просить ОПЕК про скорочення виробництва нафти, щоб залишитися в рамках квоти. При цьому міністр нафти Ірану Біжан Намдара Зангане заявив, що не очікує укладення нової угоди за квотою 4 декабря.Об це повідомляє "РИА Новости"

"ОПЕК видобуває більше узгодженої квоти. Я попросив їх скоротити виробництво нафти відповідно до квоти. Але це не означає, що Іран не буде виробляти більше, тому що повернутися на ринок - це наше право", - зазначив Зангане.

"Я не очікую, що буде якась нова угода за квотою 4 грудня", - додав міністр.

Читайте також: США знімають обмеження на купівлю іранської нафти

"Нам не потрібно нічиє дозвіл, щоб повернути виробництво нафти на колишній рівень", - сказав Зангане, додавши, що написав листа до ОПЕК, "щоб вони розглянули питання нашого повернення на ринок"

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, в 2016 році з Ірану можуть бути зняті санкції ЄС і США.Це значить, що Іран буде вести більш активну економічну діяльність, зокрема у сфері постачання енергоресурсів, а саме нафти і природного газу, що на думку багатьох аналітиків може обвалити і без того, низькі ціни на енергоресурси.