Президент США Барак Обама висловився стосовно політики Росії у боротьбі зі світовим тероризмом. Свою промову він озвучив під час виступу у Малайзії, де підсумував результати нещодавньої зустрічі лідерів країн.

Про це повідомляє DW.

Обама наполягає, що Путін має змінити свою стратегію у Сирії та переключитися на протистояння ісламістам. Натомість, війська РФ наносять удари по повстанцям і підтримують армію диктатора Асада.

"Початкові військові операції Росії не стримували ІД і, в деякому сенсі, навіть зміцнили її", - заявив президент Сполучених Штатів.

Він також додав, що саме "Ісламська держава" вбиває громадян Росії, а уряду країни треба боротися зі справжнім ворогом.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Американська влада наполягає на відставці Башара Асада, а росіяни не сприяють і цьому процесу. Однак, за словами Обами, певні результати є і у цьому напрямку.

Читайте також: Хакери Anonymous дізналися про наступні атаки ІДІЛ

Нагадаємо, після терактів у Парижі, в яких загинули 130 осіб від рук "Ісламської держави", світові лідери почали роздивлятися можливість об'єднання з РФ для спільної боротьби з тероризмом.