Голова МВС Німеччини Томас де Мезьєр розповів про кількість загиблих громадян країни, які воювали на боці ісламістів. У Сирії та Іраку померли близько 120 німців, повідомляє Bild.

Де Мезьєр зазначив, що за час війни у Сирії до Близького Сходу вирушили із Німеччини 760 людей. П'яту частину з них складають жінки. Близько 120 людей загинули під час боїв із армією Асада та міжнародною коаліцією.

Більшість з цих людей мають німецьке громадянство, але мають походження інших держав. За словами чиновника, ці люди знали німецьку мову краще, ніж рідну мову своїх батьків. Середній вік німецьких ісламістів складає до 30 років. Усі вони поїхали воювати добровільно.

Наразі третина ісламістів із Німеччини повернулась на батьківщину.

"У нас є відомості майже про 70 осіб, які взяли активну участь у бойових діях або пройшли відповідну підготовку і тепер повернулися до Німеччини", - заявив чиновник.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він зазначив, що усього 420 осіб у ФРН є потенційними терористами. На жаль спецслужби країни не мають повноважень постійно здійснювати спостереження за цими людьми.

Читайте також: Росія повинна нищити ІДІЛ, а не повстанців - Обама

Нещодавно російські представники оприлюднили данні про кількість своїх громадян у ІДІЛ. За весь час там побували більше двох з половиною тисяч людей із РФ.