Росія почала процедуру поставки комплексів ППО С-300 Ірану. Про це повідомило іранське новинне агентство Tasnim. Воно посилається на заяви посла Ірану в РФ Мехді Санаі. Про це повідомляє ТАСС.

"Країна отримає російські системи" поверхня - повітря " С-300 в кінці року", - сказав бригадний генерал Хосейн Дехган.

Дехган додав, що Іран "отримає більшу частину" партії ракетних комплексів менш ніж за два місяці. Міністр також зазначив, що "Іран придбав стільки ЗРК С-300, скільки йому необхідно". Крім того, він повідомив, що іранські військовослужбовці в даний час проходять в Росії курс навчання з експлуатації комплексів.

Читайте також: "Поставка" ПЗРК FN-6 ІГІЛу - дезінформація РФ - представник ГУР

Як заявив раніше глава держкорпорації "Ростех" Сергій Чемезов, новий контракт на поставку Ірану зенітних ракетних систем С-300 набув чинності 9 листопада. Попередній контракт на поставку п'яти дивізіонів С-300 був укладений з Іраном в 2007 році, проте восени 2010 року Дмитро Медведєв, який займав тоді пост президента РФ, заборонив постачання цих систем Тегерану.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Контракт вартістю понад $ 800 млн був анульований, виплачений аванс повернули іранській стороні. Іран у зв'язку з невиконанням угоди подав до Третейського суду Женеви позов майже на $ 4 млрд. Навесні 2015 президент Росії Володимир Путін зняв заборону на постачання Тегерану систем С-300.

Система ППО С-300 - сімейство російських зенітно-ракетних комплексів (ЗРК), здатних вражати різні цілі на малих і великих висотах; на відстані: від декількох кілометрів - до 150, 200, 300 кілометрів, в залежності від типу застосовуваних елементів сімейства С-300.