Сьогодні НАТО провело позачергове засідання через збитий Туреччиною російський літак СУ-24.

Як повідомляє УНІАН, Альянс в результаті обговорення ситуації прийшов до висновку про необхідність вирішення питання в дипломатичному ракурсі.

Експерти наполягли на необхідності діалогу між російськими та турецькими політиками.

Проте Генштаб РФ зробив заяву з приводу того, що вони зупиняють військову співпрацю з Туреччиною через збитий літак.

В інформаційних агенствах розгорілися дискусії щодо двох пілотів літака. Reuters пише, що вони мертві і їх розстріляли сирійці, а CNN і BBC про те, що Туреччина робить все, щоб їх звільнити.

Також з заявою під кінець дня виступив президент США Барак Обама. Він підкреслив, що Туреччина має право захищати свої державні кордони якими завгодно методами, але все ж наполіг на збереженні дипломатичного діалогу між Росією і Туреччиною.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Американський лідер запевнив, що спецслужби перевірять деталі ситуації і зроблять свій висновок, а поки необхідно зберігати нормальні дипломатичні відносини.

Читайте також: Російський Мі-8 збили з американського протитанкового комплексу

Нагадаємо, що турецькі ВПС заявили, що кілька разів попереджали російських пілотів про те, що вони незаконно перетнули повітряний простір.