НАТО і Москва не вступали в прямий діалог після того, як Туреччина збила російський літак Су-24 в Сирії.

Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг після екстреного засідання Ради Альянсу, передає "Гордон".

"Були контакти між Анкарою і Москвою, Туреччиною і Росією, але прямих контактів між НАТО і Росією поки не було", - розповів він.

Генсек НАТО зазначив, що Альянс підтримує зв'язок з Туреччиною, які є нашим союзником. Вона ж, за його словами, веде діалог з російською стороною.

Нагадаємо, сьогодні вранці російський літак Су-24 зазнав аварії в гірській місцевості на кордоні між Сирією і Туреччиною. Він брав участь у військовій операції Росії на сирійській території. Літак збили турецькі військово-повітряні сили.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Читайте також: Російський Генштаб припинить контакти по військовій лінії з Туреччиною

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що його країна має право захищати свою територію і була зобов'язана відреагувати на порушення державного кордону.

Президент Росії Володимир Путін, у свою чергу, назвав цю атаку "ударом посібників терористів в спину". Він наголосив, що турецька сторона не мала жодних підстав для того, щоб збивати літак.