У Росії Віру Савченко, сестру льотчиці і нардепа, яку незаконно утримують під вартою, вирішили засудити за зневажливе ставлення до чеченського суду. Сталося це через фразу "Не суддя, а чмо". Повідомляє адвокат Ілля Новіков.

Згідно з документом, інцидент стався під час суду над українцями Карпюк і Клихом, яких звинувачують у вбивстві російських військових під час Чеченської війни. На Віру Савченко заведено кримінальну справу за "вираз явної неповаги до суду і судової влади РФ".

Читайте також: "Справа" Савченко: обвинувачення "підсунуло" фальшивого свідка

"Віру Савченко все-таки хочуть залучити за неповагу до чеченського суду. Ми вживаємо заходів. Без паніки",- пише він у своєму акаунті в Твіттер.

Через пару хвилин Новіков оппубліковал постанову про порушення справи на Віру Савченко. "Сказала на адресу судді фразу" "Не суддя, а чмо ", - процитував він документ.

Популярні новини зараз
"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще