Посольство Туреччини в Росії стверджує, що групу із 30 турецьких громадян не пустили в Росію та відправили додому. Також до посольства почали надходити повідомлення про суворий огляд особистих речей турків, які приїжджають до Росії, пише РБК.

Про це виданню розповів власник великої російської взуттєвої мережі, що розміщає замовлення на турецьких фабриках. За його словами, його партнери відмовилися від зустрічі в Москві і запропонували зустрітися в Європі, оскільки бояться проблем при в'їзді.

Читайте також: Турецький бізнес поступово переорієнтується з Росії на Україну

Потім наявність проблем під час перетину кордону підтвердили представники прес-відділу посольства Туреччини в Росії. Він розповів, що зараз громадяни Туреччини мають право в'їхати без візи до Росії на 30 днів, а на кордоні всіх приїжджих дуже ретельно перевіряють.

Росія ввела ряд санкцій різного ступеню на турецькі товари та заборонила своїм громадянам літати туди відпочивати. На митниці вже почали затримувати вантажі з Туреччини. 25 листопада Россільгоспнагляд вже заборонив постачання м'яса турецького виробництва. Крім того, відомство не пустило в Калінінградську область понад 162 тонн курячого м'яса з Туреччини.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Асоціація компаній роздрібної торгівлі рекомендувала своїм членам самостійно призупинити поставки фруктів і овочів з Туреччини.