Апеляційний суд Китаю пішов на компроміс 71-річній громадянці Гао Ю та дозволив відбувати покарання вдома, повідомляє DW.

Жінку, яка працювала віддалено на деякі західні ЗМІ, засудили цієї весни на сім років. Вона передала журналістам нібито секретну державну інформацію.

Сьогодні стало відомо, що Ю скоротили термін до п'яти років. Її вже сьогодні зможуть забрати родичі додому. Таке рішення китайські судді прийняли у зв'язку із хворобою жінки. У в'язниці вона почала відчувати проблеми із серцем.

Гао Ю довгий час забороняли публікувати свої матеріали у китайських ЗМІ. Через правду у текстах вона встигла відсидіти шість років у дев'яностих.

Читайте також: Китайці відкривають фабрику з клонування тварин

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Нагадаємо, нещодавно китайському художнику Аю Вейвей не продали партію конструктору Lego через провокаційність його робіт та тиск з боку уряду КНР.