Європейський союз поки не планує відновлювати енергетичний діалог з Росією. До переговорів європейська сторона готова повернутися лише тоді, коли Москва повністю виконає взяті на себе зобов'язання згідно з Vінським угодам.

Про це повідомив член Єврокомісії з енергетики Мігель Аріас Каньете, передає "Інтерфакс-Україна".

"Потрібно спочатку дочекатися, щоб мінські угоди були повністю виконані. Як тільки Росія виконає всі вимоги, зафіксовані на мінських переговорах, як тільки це буде зроблено, ми будемо готові відновити діалог з Росією", - наголосив він.

Каньете додав, що виконання Росією свої зобов'язань дозволить розпочати діалог і на інші теми, які стосуються обох сторін.

Читайте також: Порошенко подякував Нідерландам за санкції проти Росії

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко після зустрічі з верховним комісаром ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерикой Могерини заявив, що Євросоюз не змінить своєї позиції щодо санкцій, які ввели проти Росії за анексію Криму та агресію на Сході України.