Японські рибалки поновлять відбій китів після річної перерви. На таке рішення вони наважились, попри заборону від ООН, повідомляє BBC.

У березні із дозволу місцевого агентства рибної ловлі японці вийдуть у води Антарктичного океану. Про це вони вже попередили Міжнародну китобійну комісію. Однак кількість жертв мешканців океану у цьому році поменшає.

Експерти із західної країни зазначають, що кількість вбитих у цьому сезоні китів не буде нести загрози їхній популяції. На цей раз помруть 333 особин малого полосатика. У минулому японці вбивали їх по тисячі за рік.

У березні 2014 року міжнародний суд ООН заборонив Японії промислове мисливство на китів. Березень 2015 року пройшов без традиційних вбивств, але на цей раз японці все ж взялися за старе.

Читайте також: Три японські компанії відкривають заводи в Україні

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Самі ж японці наголошують на тому, що у китобійнях немає нічого поганого. Вони нищать полосатиків у наукових цілях.

Нагадаємо, нещодавно китайська компанія повідомила про створення фабрики клонування тварин. Там вирощуватимуть у тому числі собак, яких будуть подавати до столу.